Skip to content

Građani Crne Gore traže stabilnost u privatnim penzionim fondovima zbog lošeg državnog sistema

Autor: Joksimović Danica | Osvježeno 26. Mart. 2023 godine

Nedostatak privatnih penzionih fondova postaje sve ozbiljniji problem u Crnoj Gori. Kako se državni penzioni sistem suočava sa sve većim izazovima, uključujući starenje stanovništva i smanjenje broja radnika, privatni penzioni fondovi predstavljaju izvrsnu opciju za osiguranje finansijske stabilnosti u starijoj dobi.

Prema zvaničnim podacima, samo 10% stanovništva štedi za starost putem privatnih penzionih fondova, dok se ostali oslanjaju isključivo na državni penzioni sistem. Međutim, ovaj sistem već godinama pokazuje ozbiljne slabosti. Penzije su niske, a nezaposlenost ugrožava stabilnost sistema.

Zbog toga sve više ljudi traži alternative i pronalazi ih u privatnim penzionim fondovima. Oni nude stabilnost i sigurnost, uz mogućnost većih prinosa od onih koje nude banke. Uz to, privatni penzioni fondovi omogućavaju pojedincima da steknu naviku štednje i samim tim se bolje pripreme za starost.

Kako do finansijske sigurnosti u penziji?

Nudi se mogućnost ulaganja u privatne penzione fondove koje nudi životno osiguravajuće društvo. Ovi fondovi pružaju mogućnost građanima da uštede novac tokom radnog vijeka kako bi imali stabilnu finansijsku situaciju u penzionom periodu.

Sredstva koja se uplaćuju u ove fondove ulažu se u razne investicije kako bi se ostvario što veći prinos, a samim tim i veća isplata penzije.

Ukoliko se ne počne sa štednjom za penziju na vreme, možete biti suočeni sa nesigurnom finansijskom budućnošću u starijoj dobi.

Koji su sve benefiti i kako početi štedjeti

U paketu štednje pored osnovne štednje uključena je i kamata koju DOBIJATE. To znači da uz štednju, vi istovremeno i zarađujete. Takođe,uz polisu štednje dobijate i polisu životnog osiguranja i osiguranje od povrede što je naravno još jedna velika pogodnost

Za besplatan savjet/kalkulaciju koliko bi uštedjeli i koliko bi mogli podići novca nakon nekog vremena sa uračunatom dobiti, odaberite starusnu grupu kojoj pripadate i odgovorite na par prostih pitanja

Zbog čega je onlajn finansijski savjetnik najbolji izbor?

Zašto biste razgovarali sa predstavnicima brojnih osiguravajućih kuća, banaka i ostalih finansiskih institucija i svakome davali podatke, a onda analizirali koja je od desetina ponuda za Vas najbolje?

Nema potrebe da trošite vrijeme kad se možete besplatno konsultovati. ŠTEDITE vrijeme, a uslugu dobijate BESPLATNO. Nema skrivenih troškova i malverzacija. Sve ponude su i neobavezujuće

Kako do besplatne konsultacije?

  1. Kliknite na opštinu u kojoj živite
  2. Odgovorite na par prostih pitanja

Klikni za besplatan savjet